Dalin

Financiële Dienstverlening

Dalin Financiële Dienstverlening

Linda van Meer
Oosteinderweg 1H
5247 WB Rosmalen

Telefoon: 06-285 640 37
Email: info@dalin.nl

Volg Dalin op LinkedInTips

Onderstaand treft u een aantal tips. Heeft u nog vragen neem dan gerust contact met me op.

Aangifte inkomstenbelasting 2018

Uw aangifte inkomstenbelasting 2018 moet voor 1 mei 2019 binnen zijn. Anders kunt u altijd uitstel aanvragen tot 1 september 2019. In een uitstelregeling van uw accountant krijgt u uitstel tot 1 mei 2020. Houdt er wel rekening mee dat bij het later indienen de belastingdienst rente rekenent.

Limiteren rekening-courant / DGA

Met ingang van 2020 wordt de rekening-courant verhouding met de DGA gelimiteerd. Zorg dus dat u middels bijvoorbeeld een dividenduitkering de schuld aan uw vennootschap afbouwt.

Printen/downloaden bankmutaties

Het is belangrijk dat u ieder jaar uw bankmutaties download in een bestand en/of u deze hebt geprint. Dit is nodig en een vereiste van de belastingdienst.

BKR registratie bij telefoon op afbetaling

Koopt u een telefoon op maandelijkse afbetaling? Bedenk u dan goed dat u dan een BKR registratie krijgt. Zo’n registratie is niet handig bij het aanvragen van financiering, dit kan problemen opleveren.

Investeringen

Investeringen zijn geen kosten als het gaat om aankopen voor de onderneming die langer dan 5 jaar meegaan en hoger dan € 450 zijn. Als de investeringen hoger dan € 2.301 zijn dan heeft u recht op kleinschaligheidsinvesteringsaftrek. Dit geldt overigens niet voor transportmiddelen en/of gebouwen.

Heeft u nog vragen? Neem gerust contact met mij op!